joi, 13 ianuarie 2011

În Univers ar exista peste 100 de civilizaţii extraterestre, sustin cercetarii de la Universitatea St Andrews dar si noile dezvaluiri WikileaksComunitatea internaţională ar trebui să se pregătească pentru o apropiată întâlnire cu civilizaţiile extraterestre, a declarat luni Academia de Ştiinţe din Regatul Unit, la capătul unui studiu cu privire la existenţa vieţii în Univers, relatează BBC Online.

"În baza cunoscutei ecuaţii Drake, care ajută la determinarea numărului de civilizaţii din galaxie şi posibilitatea venirii în contact cu ele, putem spune că, în fiecare moment, în Univers, există între 10 şi 100 de civilizaţii extraterestre", a declarat unul dintre autorii raportului, profesorul scoţian Martin Dominik, de la St Andrews University.

"Aceasta este estimarea cea mai conservatoare, de fapt, sunt mult mai multe forme inteligente de viaţă'", a adăugat el.

Formula menţionată a fost elaborată de Frank Donald Drake - profesor de astronomie şi astrofizică la Universitatea Santa Cruz din California în 1960. În prezent, universitarii britanici susţin ideea înfiinţării în cadrul structurilor ONU a unei agenţii speciale competente care să se ocupe de problemele legate de aşteptata întâlnire cu civilizaţiile extraterestre.

În acest context, profesorul Dominik a făcut apel la oameni să nu le fie frică de "străinii din spaţiu" , deoarece în realitate "lumile alternative nu sunt generatoare de pericole, aşa cum sunt descrise în literatura fantastică de specialitate".

Sursa: BBC online / realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...