luni, 10 ianuarie 2011

Mister rezolvat dupa sute de ani. S-a aflat cine e Mona Lisa lui Da Vinci!De-a lungul timpului, zambetul enigmatic al Mona Lisei a intrigat experti din toate colturile lumii care au emis teorii ciudate. De data aceasta, o italianca se lauda ca a rezolvat misterul pentru totdeauna.

Carla Glori, istoric de arta care a scris si o carte intitulata "Engima Leonardo: Deciphering And Discovering", a declarat ca este mai mult ca sigura ca femeia din tabloul Mona Lisei se numeste Bianca Giovanna Sforza.
Bianca era fata lui Ludovico il Moro, un nobil care a controlat Bobbio (o localitate situata la 45 de kilometri de Piacenza) si care a trait acum 500 de ani.
Cum s-a facut aceasta legatura?
Luna trecuta o serie de cifre si litere au fost descoperite in ochii Mona Lisei, ca si pe podul din fundal, deasupra umarului sau stang, scriu jurnalistii de la Daily Mail. Literele despre care se spune ca au fost "citite" in ochiul Mona Lisei sunt S si G, doua initiale ale Biancai.
Mai mult, Carla Glori sustine ca, la o privire atenta a podului, se poate observa cifra 72. Acesta se intinde peste raul Trebbia din Bobbio, in apropiere de Piacenza, de unde era Bianca.
Glori sustine ca Da Vinci ar fi pictat cifra 72 sub un arc pe acel pod, adica o referinta la anul 1472, atunci cand podul a fost aproape distrus de inundatii.
Acelasi numar se gaseste in zona dintre sprancene, chiar deasupra nasului Giocondei.
Acum 500 de ani, Bobbio era un important centru cultural, cu o biblioteca impresionanta. Este foarte probabil ca Da Vinci sa fi vizitat orasul datorita bibliotecii si ulterior a pictat din memorie acel loc.
Localnicii din Bobbio sunt convinsi ca podul de la ei din oras este unul si acelasi cu cel care apare in pictura celebra.
Teoria lui Glori isi are originile in cartea lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci, in care se spune ca pictura Mona Lisei contine indicii ascunse in legatura cu localizarea Sfantului Graal, potirul folosit de Iisus la Cina cea de taina.
Cartea lui Brown a fost transformata intr-un film de succes si a provocat mania Vaticanului din cauza sugestiei ca Iisus era casatorit cu Maria Magdalena.

Sursa: Stitile Pro Tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...