duminică, 9 ianuarie 2011

WikiLeaks: SUA acuză Gazprom că este o companie coruptă

Intr-un raport  publicat de WikiLeaks americanii afirmă că Gazprom este departe de a deveni compania cu cea mai mare valoare din lume şi este posibil ca statul să aibă monopolul asupra companiei.

Statele Unite consideră compania rusă Gazprom o organizaţie coruptă şi aflată sub influenţa clasei politice, arată un document diplomatic american obţinut de WikiLeaks.
"Gazprom este de aşa natură încât putem să ne imaginăm un monopol de stat aflat pe o avere imensă", se arată în raportul din 2009, publicat de Der Spiegel.
Societatea "este departe de obiectivul său de a deveni compania cu cea mai mare valoare din lume", au subliniat diplomaţii americani. "Valorarea societăţii pe piaţă, producţia şi vânzările s-au prăbuşit de la începutul crizei economice", au adăugat ei.
Ambasada SUA a apreciat că problemele întâmpinate de grupul rus sunt legate de o scădere a cererii de gaz, în special în Europa, nu numai de criza economică mondială.
"Gazprom nu este o societate de statură mondială în ceea ce priveşte concurenţa", potrivit diplomaţilor. "Gazprom este succesorul Ministerului sovietic al Gazului şi continuă să funcţioneze ca atare", au conchis ei.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...