vineri, 21 ianuarie 2011

Pamantul va fi incalzit de doi sori din 2012. Cum va evolua temperatura?


Pamantul ar putea fi incalzit de inca un soare, incepand cu anul 2012. Cel putin pentru o perioada de timp. Asta au descoperit astronomii care de la Universitatea Queensland.

Betelgeuse, una dintre cele mai stralucitoare stele de pe cer isi pierde din masa, indicand faptul ca va disparea, putand sa se transforme intr-o super-nova in orice moment.
Atunci cand acest lucru se va intampla, cel putin pentru cateva saptamani pe cer vom putea vedea doi sori.
Acest scenariu, demn de filmele SF s-ar putea intampla in jurul anului 2012. Explozia acestei stele ar putea duce la formarea unei alte stele gigant, sau a unei gauri negre la o distanta de 1300 de ani lumina fata de Pamant.
Cei care vaneaza Apocalipsa trebuie sa manifeste o atentie sporita. Daca Betelgeuse va deveni o stea cazatoare, pamantul va fi presarat cu miliarde de particule din corpul celest, care insa nu vor fi daunatoare, spun cercetatorii.
Specialistii ne linistesc si spun ca temperatura nu va fi influentata in niciun fel de aparitia celui de-al doilea "soare".

Sursa foto: Huffington Post

Un comentariu:

  1. o stea sau o supernova nu ar putea sa devie o sta cazatoare,caci o stea cazatoare este un corp ceresc ratacit prin spatiu care in atingere cu atmosfera pamuntului se sfarma si cade si da impresia de "stele cazatoare". soarele nostru este o stea.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...