duminică, 12 decembrie 2010

Futurologul Michio Kaku: Va trebui să părăsim Pământul, vine era glaciară!"Undeva în următorii zece mii de ani se va produce o nouă eră glaciară. Ultima eră glaciară s-a încheiat acum zece mii de ani, următoarea va veni peste alţi zece mii de ani, deci la ora actuală suntem între aceste două ere glaciare", spune fizicianul.

Dr. Michio Kaku, fizician şi futurolog, co-fondator al teoriei corzilor, vorbeşte despre posibile soluţii împotriva încălzirii globale şi despre existenţa formelor de viaţă inteligentă în spaţiul cosmic, prefigurând şi viitorul omenirii peste 1.000 de ani, potrivit adevarul.ro.
"Cred că următorii 10 ani vor fi haotici în materie de energie. Nu va apărea niciun înlocuitor pentru petrol, dar vom avea mai multe tehnologii concurente. Motivul este foarte simplu: petrolul este lumină solară concentrată încă din epoca dinozaurilor şi foarte eficientă. Există mai multă energie într-un litru de benzină decât în orice baterie de maşină. Deci este foarte dificil pentru tehnologiile regenerabile să intre în competiţie cu benzina", spune Dr. Michio Kaku.
Fizicianul este convins că există forme de viaţă inteligentă în spaţiul cosmic. “În primul rând, sunt convins că există. Noi, fizicienii, încercăm să ordonăm aceste civilizaţii în spaţiul cosmic fiindcă noi căutăm “semnături” radio în cosmos. Le ordonăm în funcţie de tipul lor – Tipul 1, Tipul 2, Tipul 3…O civilizaţie extraterestră de Tip 1 este planetară. Se află la cel puţin 100 ani în faţa noastră”.
“Va trebui să părăsim Pământul la un moment dat, pentru că alfel vom muri. Pe o scară de câteva mii de milioane de ani până la câteva miliarde de ani, Pământul va muri el însuşi”, a adăugat omul de ştiinţă.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...