vineri, 3 decembrie 2010

Nasa anunta viata extraterestra!

Dezvăluire NASA: Extratereştrii pot exista, s-au descoperit bacterii care trăiesc în arsenic

 

Oamenii de ştiinţă de la NASA vor anunţa joi că au descoperit bacterii care trăiesc în arsenic, un element despre care se credea că este prea toxic pentru a susţine viaţa. Descoperirea remarcabilă susţine ipoteza că viaţa ar putea exista pe alte planete care nu au fosfor în atmosferă, considerat vital pentru începutul vieţii.

 

Într-o conferinţă de presă programată pentru joi seară, cercetătorii vor dezvălui descoperirea unui microb incredibil într-un lac din California, potrivit The Sun.

Descoperirea remarcabilă susţine ipoteza că viaţa ar putea exista pe alte planete care nu au fosfor în atmosferă, considerat vital pentru începutul vieţii.
Geobiologul Dr. Felisa Wolfe-Simon a făcut descoperirea în timpul a doi ani de cercetare a Lacului Mono, din Parcul Naţional Yosemite, California, care are una dintre cele mai mare concentraţii naturale de arsenic de pe  Pământ.

Ea va explica descoperirea alături de alţi cercetători de la NASA, printre care şi ecologistul James Elser, care va vorbi despre posibilitatea de a găsi extratereştri pe alte planete. La conferinţă vor participa şi cercetătorii care caută viaţă pe Marte şi pe luna lui Saturn, Titan.

"Dacă aceste organisme folosesc arsenicul în metabolismul lor, demonstrează că există forme de viaţă despre care nu ştiam nimic", a declarat pentru The Sun. astrobiologul dr. Lewis Dartnell, de la Centrul pentru Ştiinţe Planetare din Londra.
Anunţul este însă dezamăgitor pentru cei care sperau că NASA va anunţa că a găsit viaţă pe alte planete.

NASA a provocat o isterie mondială cu anunţul unei descoperiri majore care va fi făcut mâine, iar oamenii bănuiau că este vorba despre viaţa extraterestră.
Ziarul The Sun a încălcat însă în această dimineaţă embargoul de a difuza ştirea până la anunţul oficial.

Agenţia Spaţială anunţase că va dezvălui o descoperire astrobiologică care va avea un impact asupra căutării vieţii extraterestre. Astrobiologia este studiul originii, evoluţiei şi distribuţiei vieţii în univers.

 

Sursa: www.realitatea.netNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...