marți, 14 decembrie 2010

Soarele poate paraliza Pamantul in 2013


O explozie solara masiva ar putea determina haos global pe Terra in 2013, provocand caderi de energie in toata lumea si distrugand toate sistemele de comunicatii prin satelit, s-a conchis in cadrul unei conferinte sustinuta luni.
NASA a avertizat ca o exacerbare in ciclul de energie magnetica al Soarelui, dimpreuna cu un numar de reactii nucleare la suprafata cestuia, ambele prevestite pentru 2013, ar genera niveluri colosale de radiatie.

Rezultatul ar fi o furtuna solara care ar cauza o furtuna geomagnetica pe Pamant, prajind retele electrice din toata lumea pentru mai mult ore, zile sau luni. Acest fenomen ar aduce cu siguranta viata normala, asa cum o stim, la un moment de stagnare daca nu chiar la colaps.
Ironic , dar firesc, societatile si tarile cele mai modernizate ale lumii, complet dependente de tehnologie alimentata cu energie electrica, devin cele mai vulnerabile in situatia unei furtuni solare.

Din acest motiv, mai multi experti s-au intalnit in luna iunie la Washington DC pentru a discuta protejarea Pamantului de distrugatoarele flacari. NASA foloseste deja zeci de sateliti, inclusiv Observatorul Dinamicii Solare, pentru a studia amenintarea.

Retelele de energie, navigatia prin GPS, calatoriile aeriene, serviciile financiare si comunicatii radio de urgenta, toate ar putea fi doborate de o activitate solara intensa. Totusi, mare parte din acest dezastru ar putea fi prevenita, daca se va cunoaste din timp momentul "atacului". Trecerea satelitilor in modul inactiv si deconectarea transformatoarelor de la centralele electrice ar putea proteja aceste dispozitive de efectul distrugator al furtunii solare.

Sursa: Dailymail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...